Всички Категории

За матраците

21 септември 2021
За матраците

Видове матраци

 

Най-общо могат да се сведат до следните два типа - еднолицеви и двулицеви.

Истинска революция при двулицевите варианти е специфичният им начин на опаковане, а именно да се транспортират във вид на руло. Двулицеви матраци на руло се доставят дълго време в Европа, но на българсия пазар така процедират само ТЕД. Могат да се ролират както пружиинни модели, така и тези с мемори пяна и латекс. Еднолицевите модели винаги разполагат с вградена подматрачна рамка, която да осигурява непрекъснато проветрение на ядрото и лесно може да се монтира към повдигащ механизъм. В повечето случаи рамката е дървена, но някои производители имат и с метална рамка. Такива са продуктите от серия Каспия на българския производител НАНИ. Минусът на този тип продукти е, че имат само една страна на ползване, което предполага внимателно да се обмисли покупката. Препоръчва се периодичното завъртане на матрака по посока на крака-глава, за да се износва равномерно. На първо място ползата от двете лица е по-бавното износване на продукта. При моделите от среден и висок клас обаче, двете лица често са с различни материали и респективно различно усещане, за да се осигури индивидуален комфорт на спящия по време на различните сезони. Двулицевите модели се ползват задължително с подматрачна рамка или основа.

 

 

 

Завъртане на двулицеви матраци

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Основни материали, използвани в производството на матраци

 

 

Използването на естествени материали в луксозното не е тайна, но не за всеки е известно как те се обработват  или подбират, преди да бъдат поставени в леглото. Ние залагаме на стандартния избор на опции като твърдостта на матрака, ширина на леглото и конфигурация. Съществуват и много повече неща, които е добре да се знаят. Например, в допълнение към тъканното покритие можем да персонализираме и дълбочината на базата, конфигурацията на пружините, слоевете на пълнежите могат да бъдат добавени или премахнати, а матракът може да бъде включен или изключен в зависимост от предпочитанията на клиента. Това създава всякакви безкрайни възможности за нашите клиенти и е една от причините, поради които можем да гарантираме създаването на прекрасно луксозно легло, независимо от изискванията. Друг момент е да подчертаем този етап с фини тъкани, които използваме за нашите легла. Често в тях участват екзотични материали като кокосова вложка, конски косъм, египетски памук или белгийски дамаски, наред с богата палитра на бонел пружини, полиуретанова пяна, покет пружини, мемори пяна, латекс и дори минерали. Всички те се грижат за удобната форма в матрака и позволяват той да възстановява оригиналната си форма след всяка компресия. Това помага на матрака естествено да издържи повече, като по този начин увеличава дълголетието на леглото. Когато легнете на един от нашите продукти, не е задължително да сте наясно с цялото това произведение. То е невидимо, но трябва да ви накара да мислите и усещате тялото изключително удобно.

 

 

Български стандарт           Европейски стандарт 

ширина х дължина

          ширина х дължина 
 • 60 x 120/135
 • 70 x 140
 • 72 x 186/190/200
 • 82 x 186/190/200
 • 114 x 186/190/200
 • 120 x 186/190/200
 • 144 x 186/190/200
 • 164 x 186/190/200

 

         
 • 80 x 200
 • 80 x 200
 • 90 x 190/200
 • 100 x 190/200
 • 120 x 190/200
 • 140 x 190/200
 • 150 x 190/200
 • 160 x 190/200
 • 180 x 190/200
 • 200 x 200

 

Водещи производители на матраци

 

 

Работим с най-големите световни производители. Сред тях са имената на Mattro, Хегра, iSleep, Латекс ЕКОН, РосМари, Магнифлекс, Парадайс, Блян, НАНИ, ТЕД. Сред продуктите им, освен матраци ще откриете всякакви аксесоари и специални продукти. За хората със специални нужди предлагаме още - спални и спални комплекти; детски и бебешки матраци; анатомични и ортопедични модели възглавници. Всички продукти за обзавеждане на спалня отговарят на най-високите стандарти и са на достъпни цени. Сред богатата гама могат да се намерят и стоки с различен  размер на промоционални цени.

 

Любопитно: Учените са открили, че един добър нощен сън не е само въпрос на комфорт, а също така е пряко свързан с нашето здраве и благополучие. Освен това нашето психическо здраве също е пряко засегнато. Ако се събудите уморени и все още сънливи, и това се случва ден след ден, всеки ден, способността да се концентрирате почти сигурно ще бъде засегната. Всичко това на свой ред, може да увреди способността ви да работите, изучавате или функционирате правилно. Ние разбираме, че натовареният със стрес ден има едно решение и то отвежда към големия избор за вашето обзавеждане. Потребителите могат лесно да бъдат омаяни от  различни модели, размери и материали. Всичко това може да повлияе на правилната грижа за комфорт и благополучие. Нашите експертни консултанти с удоволствие ще отговорят на всичките ви въпроси.

Още новини
Как да изберем идеалния диван?

Покупката на мека мебел за хола е една от водещите и основни стъпки в обзавеждането на дома.

7 декември 2022
3D ПРОЕКТИРАНЕ

МЕБЕЛИ ПО ПОРЪКА ЗА ВАШИЯ ДОМ, ОФИС ИЛИ ХОТЕЛ

18 октомври 2021
Най-доброто за детската стая

Как да обзаведа стаята на детето си?

21 септември 2021
Вечерята е сервирана

Kакво ви трябва за перфектната вечеря?

21 септември 2021
Елегантност и стил във вашата спалня

Задавали сте си въпроса как да обзаведете вашата спалня?

21 септември 2021